dimarts, 20 d’octubre del 2009

Darrer diumenge d'octubre

Ens la volen acorralar al reducte folklòric. Deia Joan Fuster.
Fa ja molts anys que ens amaguen la història i ens diuen que no en tenim, que la nostra és la d'ells. Canta Raimon.
Els xavos que hi havia per l’allumenament, se’ls ha gastat l’alcalde en dones i demés. Canta Al Tall.

Són frases dites/escrites en altres èpoques i altres contextos, però continuen sent d'una vigència que espanta. Caure en el desànim és d'allò més fàcil. Abaixar els braços és d'allò més simple i còmode.

Ens han robat la història. Ens han folkloritzat el 9 d'octubre. Ens van robar la consciència fa anys i encara no l'hem recuperada. Ens estan desfent el territori. Ens estan asfaltant les marjals, perforant tarongerars i edificant parcs naturals. Ens estan estafant des de la cadira estant, se'ns estan descollonant a la cara i no fem res per canviar-ho. Tenim el que ens mereixem, diem.

Les coses no han canviat, potser no canviaran, però hi ha referents que no hauríem de perdre de vista. Això no hem de permetre que ens ho facen oblidar...El camí ja és ben sabut.

1 comentari:

BEN ha dit...

Gran cançó hermano! Ahir mentre feien el Barça vaig vore una miqueta el programa del Follonero que havia anat a Blavència a tocar els collons a Rita i Camps. Està bé, busca'l a la sexta.com, però jo al final ho he trobat al youtube. Els regalava un dvd de 'Todos a la cárcel' de Berlanga.

Este cap de setmana podriem alicatar algo...ja parlarem. Au!